Propecia (Finasteride) mot hårtap

Propecia (Finasteride) mot hårtap

For mange menn er skallethet et naturlig, men likefult negativt tegn på at man blir eldre. Mange menn begynner å merke dårligere hårvekst i begynnelsen av 30-årene, mens andre først merker det først når de nærmer seg 60 år. For de aller fleste menn så skyldes hårtap for høye nivåer av DHT (dihydrotestosteron).

Det er flere forskjellige behandlingsmetoder på markedet. Alt fra kirurgisk implantering av hårstrå til urtemidler til kunstig hår. Et av de mest anerkjente merkene på markedet er Propecia.

Medikamentell behandling av mannlig hårtap

Medikamentet Propecia inneholder den aktive ingrediensen finasterid som motvirker skallethet hos menn. Finasterid senker nivåene av DHT hos menn og dermed normaliseres hårveksten. Mange vil til og med oppleve at de får en økt hårvekst etter behandling med Propecia.

Dette er et legemiddel som har blitt testet over en lengre periode, på menn med alt fra moderat til alvorlig hårtap. I tillegg har man testet legemiddelet på menn som mister håret flekkvis, altså på forskjellige steder på hodet. Over 90% av mennene som deltok opplevde en markant bedring av hårveksten etter endt behandling. Bedringen ble vurdert av dermatologer i tillegg til at mennene foretok en egenvurdering.

Dosering og virketid

Dette medikamentet kommer i tablett form og den vanlige doseringsformen er 1 tablett per dag. Dette er ikke en engangs behandling, men en langvarig behandling for å gi et varig og godt resultat. Noen begynner å se effekten etter 1 måned. De aller fleste vil se en betydelig endring i løpet av 3 måneder, mens det kan ta noe lenger tid for noen få. Vanlig behandlingstid er minst 12 måneder eller lengre. Derfor er det viktig å ha tålmodighet i begynnelsen av behandlingsperioden.  Ettersom Propecia påvirker hormoner og enzymer, kan man ikke stoppe brått med disse tablettene. Hvis man stopper før behandlingen anses som ferdig, kan man risikere å få en dårlige hårvekst enn man hadde før. Mange opplever og at de mister hårveksten de har fått ved hjelp av dette legemiddelet.

Forholdsregler og bivirkninger

Propecia er kun ment for menn med hårtap. Medikamentet er svært farlig for kvinner og spesielt gravide. Kvinner bør aldri håndtere disse tablettene, spesielt ikke hvis de er knuste. Dette kan forårsake alvorlige fostermisdannelser selv ved lav eksponering. Menn som er allergisk mot virkestoffet finasteride kan ikke ta Propecia.

Bivirkningene ved bruken av dette legemiddelet er vanligvis milde og forbigående. De vanligste bivirkningene er lavere seksual lyst, ereksjonsproblemer og lavere spermievolum. Skulle du oppleve dette som svært plagsomt eller langvarig, bør du kontakte lege før du forsetter med behandlingen.

Propecia er anbefalt av menn for menn

Hvis du plages av hårtap, er propecia klinisk testet og anbefalt av menn over hele verden. Mange får et raskt resultat og for mange fortsetter hårveksten i flere måneder etter ferdig behandling. Dette gjør at mange opplever at de får tilbake hårveksten de hadde i sin ungdom. Det er viktig å påpeke at man ikke ser maks effekt av medikamentets før det har gått flere måneder fra behandlingen er avsluttet. Medikamentet har vært igjennom flere kliniske tester og regnes som svært trygt ved korrekt bruk. Propecia er markedsledende når det kommer til behandling av mannlig hårtap.