Doxylin Kapsler - Doxycyclin

Doxylin Packung

Doxylin Kapsler - Doxycyclin

Doxylin (Doxycyclin) er et antibiotikum som vanligvis brukes til behandlingen av bakterielle infeksjoner.

Legemidlet bremser ned spredningen av bakterier slik at immunsystemet kan eliminere infeksjonen på en mer effektiv måte.

  • En effektiv behandlig av klamydia, uspesifikk uretritt og ureaplasma
  • Mindre bivirkninger på grunn av lav dosering over en lengere periode
  • Taes i en uke
  • Er nomalt utskrevet i 100mg doser, tatt to ganger om dagen i sju sammenhengende dager
Beskrivelse av produkter

Doxylin Kapsler - Doxycyclin 100mg

Pakke
30 Kapsler
Per tablett
€0.91
Pris
€27.26
Pakke
60 Kapsler
Per tablett
€0.82
Pris
€49.07
Pakke
90 Kapsler
Per tablett
€0.70
Pris
€62.69
Pakke
120 Kapsler
Per tablett
€0.58
Pris
€69.06
Pakke
180 Kapsler
Per tablett
€0.47
Pris
€85.41
Pakke
270 Kapsler
Per tablett
€0.41
Pris
€110.85

Hvorfor bruke Doxylin (Doxycyclin)?

Doxylin gir deg effektiv lindring av symptomene på kjønnssykdommer som klamydia, gonoré, uspesifisert uretritt, ureaplasma urealyticum. Med Doxylin kan du bli fri for infeksjon innen én uke.

Doxylin brukes også for å forhindre malariasmitte i områder som er spesielt utsatt for malaria, men hvor tradisjonelle malariamedisiner er blitt ineffektive.

Hvordan virker Doxylin (Doxycyclin)?

Doxylin er en antibiotika som inneholder et virkestoff som forhindrer bakteriecellens proteinsyntese; prosessen hvor bakterien formerer seg. Dette gjør at smittestoffet ikke kan overleve i kroppen. På den måten vil det bli enklere for kroppen å bekjempe infeksjonen og til slutt vil immunforsvaret fjerne bakterien eller parasitten helt. Doxycyclin har samme innvirkning på malariaparasitten, som gjør at du enkelt kan forebygge malariasmitte ved å bruke Doxylin når du reiser til utsatte områder med malaria.

Hvordan bruker du Doxylin?

For behandling av uspesifisert uretritt, klamydia, ureaplasma urealyticum og gonoré vil legen vanligvis anbefale at du tar én tablett to ganger daglig, i én uke. Normalt vil Doxylin (Doxycyclin) ha en umiddelbar effekt, men det er viktig at du fullfører hele kuren selv om du føler deg bedre.Hvis symptomene vedvarer etter fullendt behandling bør du vente minst to uker før du tester deg på nytt.

Dersom du bruker Doxylin for å forebygge smitte av malaria, burde du ta én tablett daglig to dager før du ankommer reisemålet, under oppholdet og opptil fire uker etter at du er kommet hjem.

Hvem kan bruke denne behandlingen?

Doxylin (Doxycyclin) kapsler kan benyttes av de fleste for behandling av klamydia, gonoré, uspesifisert uretritt, ureaplasma urealyticum og for å forhindre malariasmitte. Dersom du tenker å reise til et område utsatt for malaria anbefales det at du starter behandlingen to dager før avreise, under hele oppholdet og inntil to dager etter hjemreise.

Hvem bør ikke bruke dette medikamentet?

Det er lav risiko assosiert med bruken av Doxylin, men man bør alltid ta forhåndsregler ved bruk av alle typer reseptbelagte medikamenter. Du bør ikke benytte deg av Doxylin dersom du tidligere har opplevd allergiske reaksjoner på antibiotika eller virkestoffet i dette preparatet.

Dersom du bruker andre legemidler kan disse påvirke eller påvirkes av Doxylin; vær spesielt oppmerksom ved bruk av p-piller. Det er viktig at du oppgir alle medikamenter du benytter deg av i konsultasjon med lege slik at man kan avgjøre hvorvidt du er egnet til behandlingen.

Kan bivirkninger forekomme?

Det er veldig uvanlig med bivirkninger som følge av Doxylin, men med alle medikamenter er det en liten risiko for at disse kan inntreffe. Doxylin er svært effektiv i små doser, det er derfor få registrerte bivirkninger og disse er som oftest milde og går raskt over. De mest vanlige bivirkningene er kvalme, oppkast, diaré, forstoppelse, magesmerter, redusert matlyst eller ubehag ved bruk av toalettet. Dersom du opplever noen av bivirkningene nevnt ovenfor eller hvis du opplever en allergisk reaksjon som et resultat av behandlingen bør du kontakte en lege omgående.

KARL FREDRIK KRISTOFFERSEN
UROLOG : En urolog er en lege og kirurg med spesialisering i sykdommer i nyrene, urinveier og de mannlige kjønnsorganer. Dette kan være kreftsykdommer, infeksjoner, nyresten, vannlatingsproblemer, impotens, underlivssmerter, urinlekkasje og skader. Karl Fredrik Kristoffersen er spesialist i generell kirurgi og urologi, med spesialistutdannelse fra Sykehuset Østfold og Radiumhospitalet. Han har bred erfaring med urologisk kirurgi som scrotal kirurgi, forhudsoperasjoner, refertilisering og sterilisering og utfører over 200 steriliseringer årlig. Kristoffersen jobber i dag ved Colosseum Mann Majorstuen og Sarpsborg.
Mer informasjon om legen
Kjapp levering
Personvern
Praktisk betalingsmåte
Gratis kundeservice